Vajèn van den Bosch

Zangeres & actrice

Vanaf mijn 10e jaar spreek ik stemmen in, voor live-action en animatie films en series. Ik vind het heerlijk om te mogen doen. Lotte is een geweldige regisseuse, stelt je heel erg op je gemak en geeft je door haar positieve woorden en uitstraling zelfvertrouwen. Ik ben blij dat ik met haar als kind heb mogen werken en vind het nog steeds heel erg fijn om met haar samen te werken.

Camiel Zwart

Regisseur Documentaire

Voor mijn ego documentaire ‘Terreur, Bron van Angst’ moest ik voor het eerst in mijn regie carrière een voice-over opnemen. De zweet druppels liepen al over mijn rug bij de gedachten. Al van kinds af aan heb ik namelijk last van dyslectie. Als ik iets moet voorlezen krijg ik het steevast voor elkaar om alle woorden door elkaar te laten lopen. Soms ontstaat er bij toeval nog wel een vreemd soort van ‘poëzie’, maar nooit komt de zin die op papier staat in één keer mijn bek uit. Laat staan dat het lukt om  alle klemtonen en accenten op de juiste plek te laten belanden.

Geen wonder dus dat ik nog al zenuwachtig was voor de dag dat ik samen met Lotte mijn voice-over zou opnemen. Bij haar binnenkomst begon ik al te zoeken naar vluchtwegen, “ Kan je mij niet gewoon interviewen? Of de zin voorlezen zodat ik hem kan herhalen?” Al mijn goed bedoelde initiatieven werden resoluut van de hand gewezen. Lotte had geluisterd naar mijn temp track voice-over en was er van overtuigd dat ik een fantastische voice-over ging inspreken. Sterker nog, ik zou ze allemaal van papier gaan oplezen! Haar woorden gaven mijn ego blijkbaar een enorme boost, want ondanks mijn zenuwen besloot ik op haar te vertrouwen. We zijn aan de slag gegaan en ze heeft me net zo lang begeleid tot alle voice-over klonken als teksten die nog nooit eerder mijn mond hadden verlaten. Misschien net geen ‘poëzie’, maar wel stuk voor stuk rake zinnen die de film veel krachtiger hebben gemaakt. De professionaliteit en het geduld waarmee Lotte je als regisseur begeleid is fantastisch. Ze zorgt bovendien voor een sfeer waarin je het beste uit je zelf kunt halen. Daarnaast denkt ze ook nog eens inhoudelijk met je mee. Ik zou haar dan ook aan iedereen die een stemcoach/regisseur nodig heeft van harte aanbevelen!

Sander van der Poel

Stemacteur en nasynchronisatie regisseur

Waar Lotte Horlings verschijnt, wordt hard gewerkt en hard gelachen. De perfecte combinatie om tot het beste resultaat te komen. Als regisseuse is  Lotte kundig, zorgvuldig en betrouwbaar, kortom de droom van studio’s en klanten die veelal met strakke deadlines werken. Als geen ander weet Lotte hoe het is om achter de microfoon te zitten en haar stem te lenen aan content voor de meest uiteenlopende doelgroepen. Het lukt haar daardoor niet alleen het beste uit een stem te halen - van volwassenen én kinderen - maar ze bewaakt tegelijkertijd de sfeer waardoor iedereen altijd met een goed gevoel én een kwalitatief hoogwaardig product de studio verlaat.

Bettina Holwerda-Bakkum

Stemactrice

Lotte is een geweldige, professionele en toegewijde regisseur. Ze werk hard en is erg prettig om mee te werken. Ze geeft me (de stemactrice) altijd goede feedback als we samen werken en daardoor haalt ze het beste in me naar boven. Daarnaast is het ook altijd heel gezellig en geeft Lotte veel positieve energie in de sessies. Ik kijk er echt naar uit om weer met Lotte te werken.